WDR چیست؟! چرا باید دوربین مداربسته ما WDR داشته باشد؟!

8
WDR چیست؟! چرا باید دوربین مداربسته ما WDR داشته باشد؟!

در هنگام خرید و انتخاب یک دوربین مداربسته باید مناسب با مکانی که میخواهید برای آن دوربین بخرید حواستان به ویژگی های دوربین های مداربسته باشد. مثلا باید بدانید که دوربین مداربسته ای که دارید خریداری میکنید قابلیت POE را دارد یا خیر؟!برای تصویر برداری از زوم اپتیکال استفاده میکند یا از زوم دیجیتال؟! قابلیت پشتیبانی از تکنولوژی فشرده سازی H.264 را دارا میباشد؟!

ما در وب سایت این چیست برای راحتی کار شما طی مقالات جداگانه به بررسی این ویژگی ها پرداخته ایم و اکنون بعد از مقاله IR CUT چیست به سراغ معرفی و بررسی ویژگی قابلیت WDR در دوربین های مداربسته رفته ایم. امیدواریم این سری مقالات برای شما مفید و کاربردی باشد.

WDR در دوربین مداربسته چیست؟

WDR یک تکنولوژی است که به دوربین های مداربسته کمک میکند تا جاهایی از تصویر را که نور بسیار زیادی دارند (مانند نور افتاب) محو کند. منظور از محو کردن در این جا این است که تاثیر نور را کمتر کرده و کاری کند تا تصویر گرفته شده توسط دوربین مداربسته کیفیت بهتری داشته باشد.

 

 

این موضوع برای مکان هایی که خیلی تاریک باشد نیز صادق است. یعنی اگر تصویر خیلی تاریک باشد، فناوری DWDR نور بیشتری را به مناطق تاریک اضافه می کند تا در نهایت تصویر بهتری داشته باشیم. WDR ها خود دارای ورژن های مختلفی هستند که در ادامه به صورت خلاصه به معرفی ان ها خواهیم پرداخت:

WDR Enhanced: دوربین های مداربسته ای که دارای این قابلیت هستند میتوانند همزمان دو یا سه تصویر مختلف (که از نظر نور با هم متفاوت هستند) را بگیرند و بعد با ترکیب کردن آن ها با هم به وسیله هوش مصنوعی یک تصویر بهتر به ما بدهند همچنین میتوان گفت WDR Pro II یک پیشرفت بیشتر است و چهار تصویر را به طور همزمان برای ویدیوهای بهینه‌سازی دقیق‌تر می‌گیرد.

دوربین‌های WDR واقعی با گرفتن دو تصویر با جلوه‌های نوری مختلف و ادغام آنها در تصویر سوم کار می‌کنند، بنابراین با شدت بیشتر اما کارآمدتر کار می‌کنند، در حالی که WDR دیجیتال تنها با یک تصویر برای جبران نوردهی دیجیتال کار می‌کند.

پادکست در مورد فناوری WDR:

ما در فایل صوتی زیر به صورت کاملا خلاصه به بررسی دوربین های مداربسته با قابلیت WDR پرداخته ایم. امیدواریم این فایل صوتی برای شما مفید و کاربردی باشد.

Extreme WDR چیست؟

منظور از Extreme WDR این است که به طور خاص و ویژه تری کنتراست تصاویر دوربین های مداربسته را بهبود می‌بخشد به طوری که می‌توان اشیاء را حتی در محیط‌های با نور پس‌زمینه زیاد به وضوح و به راحتی شناسایی کرد و به دوربین اجازه می دهد تا جزئیات را در هر دو قسمت نور کم و روشن ویدیو به وضوح ثبت کند.

DWDR چیست؟!

قابلیت DWDR تقریبا همان کارهای مداربسته با قابلیت WDR را انجام میدهند. با این تفاوت که DWDR بر خلاف WDR دارای دو چیپ نیست و بر خلاف این نوع از دوربین ها تصاویری که در آن ها اختلاف نور زیاد است را به وسیله دیجیتالی و نرم افزاری بهبود میدهد به همین دلیل میتوان گفت خروجی آن مشابه قابلیت WDR نیست اما وجود آن نیز بی تاثیر نخواهد بود.

معایب دوربین های دارای قابلیت WDR

با یانکه دوربین های مداربسته WDR میتوانند مشکل اختلاف سطح نور را در یک محیط حل کنند و تصاویر با کیفیت تری به ما بدهند اما مانند هر تکنولوژی دیگری دارای معایبی هم هستند:

1️⃣ در هنگام استفاده از دوربین های مداربسته WDR رنگ های محیط در تصویر زنده بودن و واقعی بودن خود را از دست میدهند.
2️⃣ دوربین های مداربسته با قابلیت WDR با این که اختلاف سطح نور بین دو محیط مختلف نوری را به خوبی جبران میکنند اما نویز موجود در دو محیط نوری را نمیتوانند به خوبی جبران کنند.

از دوربین های مداربسته با قابلیت WDR در کجا استفاده میشود؟!

توانایی تشخیص جزئیات از ویدیوی ضبط شده در شرایط نوری با کنتراست بالا برای کاربردهای امنیتی مانند تشخیص افراد یا پلاک خودرو بسیار مهم است. استفاده از دوربینی با عملکرد قوی WDR تضمین می‌کند که روشن‌ترین و تاریک‌ترین قسمت‌های یک صحنه به درستی در معرض دید قرار می‌گیرند و ویژگی‌های جزئیات به وضوح ثبت شوند.
به همین دلیل، دوربین هایی که دارای فناوری WDR هستند برای استفاده در نزدیکی ورودی ساختمان، دستگاه های خودپرداز، وسایل نقلیه، پنجره ها یا مکان های مشابه توصیه می شوند.

اما به طور کلی بهترین جا برای استفاده از این نوع دوربین های مداربسته هنگامی است که دوربین از داخل ساختمان به بیرون (مسیر، حیاط، خیابان) اشاره می کند.

 

 

سوالات متداول:

 

سوالات متداول در سایت چیست

 

آیا باید WDR را همیشه روشن کنیم؟

WDR یا همان (Wide Dynamic Range) برای نور پس زمینه (نور زیاد و سایه های تاریک) است. روشن کردن WDR باعث میشود که دوربین مداربسته رنگ‌های روشن‌تری تولید کند و باعث شود تصاویر گرفته شده کیفیت تصویر مطلوبی نداشته باشد. به همین دلیل اگر به دنبال تصاویر رنگارنگ تری هستید، این یکی را رد کنید.

گاهی اوقات روشن کردن WDR باعث ایجاد نویز زیادی در شب می شود.

HDR یا WDR کدام بهتر است؟

تفاوت این دو در این است که WDR دارای سخت افزار است (از این طریق کیفیت تصاویر را بهبود میدهد اما HDR دارای نرم افزار است. فناوری HDR چندین تصویر را با زمان‌های نوردهی مختلف ترکیب می‌کند تا محدوده دینامیکی کلی را افزایش دهد و به شما امکان می‌دهد تصویری دقیق از عکس‌های خود دریافت کنید که مناطق روشن و تاریک را نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید:  دوربین مداربسته وارم لایت + مزایا و معایب

HLC و BLC چیست؟

BLC (Backlight Compensation) و HLC (High Definition Compensation) دو فناوری هستند که مدتی است در کنار HDR (High Dynamic Range) در دوربین های مدار بسته مورد استفاده قرار می گیرند. جبران وضوح (HLC) باعث می شود قسمت های نور یک تصویر بیشتر قابل مشاهده باشد، به خصوص زمانی که منابع نور روشن مانند لامپ ها یا نورافکن ها وجود دارند. این زمانی مفید است که تصویر عمدتا تاریک باشد.

BLC یا WDR کدام بهتر است؟

از آنجایی که BLC و HLC فقط نوردهی را برای یک سنسور تنظیم می‌کنند و تصویر را روشن‌تر یا تیره‌تر می‌کنند، فناوری حسگر دوگانه دوربین‌های (WDR) ترجیح داده می‌شود زیرا می‌تواند تصاویر بهتر و مطلوب تری را به ما بدهد.

مزایای WDR چیست؟

WDR به یک سیستم تصویربرداری اجازه می‌دهد تا نور پس‌زمینه شدید اطراف یک شی را تصحیح کند، بنابراین توانایی تشخیص ویژگی‌ها و شکل یک شی را بهبود می‌بخشد. فناوری WDR نه تنها تصاویر را در تاریکی می گیرد، بلکه روشنایی را نیز فراهم می کند و امنیت را حتی در زمانی که برق کم است یا برق وجود ندارد تضمین می کند.

HD یا HDR کدام بهتر است؟

از بین این دو، HDR گزینه بهتری است زیرا تعداد پیکسل بالاتری دارد و به طور خودکار رنگ ها و کنتراست را تنظیم می کند و به شما امکان مشاهده سطح بعدی را می دهد. اگرچه دستگاه هایی با این وضوح ممکن است کمی گران باشند، اما بادوام هستند و کیفیت تصویر فوق العاده ای را در اختیار شما قرار می دهند.

SDR یا HDR کدام بهتر است؟

HDR و SDR دو راه برای نمایش محتوای ویدیویی هستند، اما HDR طیف گسترده‌تری از رنگ‌ها و سطوح کنتراست را ارائه می‌دهد و در نتیجه تصویری واضح‌تر و واقعی‌تر به دست می‌دهد. در مقایسه با SDR، ویدیوی HDR به طور کلی جزئیات بیشتری را در مناطق روشن و تاریک نشان می دهد و طیف رنگی پویاتری را ارائه می دهد.

آیا WDR در شب کار می کند؟

دوربین های مدار بسته IP با WDR و BLC قادر به ضبط تصاویر و یا فیلم های شفاف و متعادل در شرایط مختلف هستند و تصاویر خوبی را در شب به ما میدهند.

دید در شب WDR چیست؟

از آن جایی که دوربین های مداربسته ای که قابلیت WDR را دارند تصاویر بهتری را در تاریکی میگیرند و جزئیات بهتری را در شرایط کم نور ثبت می کنند بهتر است دوربینی که میخواهیم تحت عنوان دوربین دید در شب استفاده کنیم این قابلیت WDR را داشته باشد.

WDR چگونه اندازه گیری می شود؟

WDR بر حسب دسی بل اندازه گیری می شود. دسی بل (dB) یک واحد لگاریتمی است که برای بیان نسبت دو مقدار، در این مورد نسبت شدت تابش درخشان ترین و کم نورترین جسم در صحنه استفاده می شود. از آنجایی که WDR یک نسبت لگاریتمی است، 1000:1 برابر 60dB- است.

نرم افزاری که به پاکسازی تصویر کمک می کند. نسبت به True WDR پایین تر است.

چرا محدوده دینامیکی بالا مهم است؟

چرا که این فناوری HDR هوشمند سطوح نور را تنظیم می‌کند تا تصاویری با کنتراست بیشتر و طیف رنگی گسترده‌تر نسبت به تلویزیون‌های استاندارد تولید کند و تصاویر را زنده‌تر و واقعی‌تر نشان دهد.

db برای دوربین مدار بسته چیست؟

این روشی است برای توصیف اینکه دوربین چقدر می تواند صحنه های چالش برانگیز با اشیاء بسیار روشن و بسیار تاریک را مدیریت کند. واحد WB اندازه گیری نسبت تصویر است، یعنی نسبت نور از روشن ترین به ضعیف ترین جسمی که دوربین می تواند بگیرد.

به صورت خلاصه میتوان نتیجه گیری کرد که:

وقتی که در یک منطقه بخشی از تصویر پر نور است و بخش دیگر تاریک است (یعنی یک منبع پر نور مانند خورشید در یک محیط عادی قرار بگیرد مثلا خورشید از پشت پنجره یک اتاق)، دیافگرام دوربین های مداربسته، بسته میشود و این امر باعث میشود تا قسمت های کم نور تر به صورت کاملا تاریک به نمایش در آیند. اما دوربی های مداربسته ای که از تکنولوژی WDR استفاده میکنند تصاویر را به صورت خودکار پردازش می کنند تا این دو نقطه را در یک تصویر به صورت متوازن بازتاب دهند.

همان طور که پیش از این نیز بیان کردیم دوربین های مداربسته برای رفع این مشکل میتوانند با استفاده از  BLC یا WDR این مشکل را برطرف کنند. نحوه کار دوربین هایی با فناوری WDR این گونه است که در ان ها دو چیپ CCD قرار میدهند که یکی از ان ها سرعت بالا و دیگری سرعت پایینی دارند.

در هنگام تصویر برداری از یک محیط ابتدا CCD سرعت پایین (با مدت زمان نوردهی زیاد) و سپس CCD سرعت بالا (با مدت زمان نوردهی کم) محیط را تصویر برداری میکند و بعد با ترکیب تصاویر به دست امده از هر دو چیپ تصویر نهایی تولید و ارائه میشود که در آن هم نقاط پر نور و هم نقاط کم نور به خوبی دیده میشوند.

از دوربین های مداربسته با قابلیت WDR در کجا استفاده میشود؟!

در کل، تکنولوژی WDR در دوربین های مداربسته به افزایش کیفیت تصویر و افزایش امنیت در محیط های با نوری مختلف کمک می کند. با استفاده از این تکنولوژی، دوربین های مداربسته می توانند در مواقعی که تغییرات شدید نور وجود دارد، تصاویر با خطر کاهش کیفیت کاهش نداده و مستقیم و بدون دغدغه هرگونه وقوع جرم و جنایت را نظارت کنند.

اگر دوربین مداربسته شما کیفیت تصویر خوبی ندارد ممکن است که دوربین مداربسته شما خراب شده باشد و یا تنطیمات آن دچار مشکل باشد. برای رفع این مشکل میتوانید از نظر متخصصان ما از طریق صفحه تعمیر دوربین مداربسته در مشهد در سایت این چیست استفاده نمایید.

همچنین اگر دوربین مداربسته ای خریده اید که دارای قابلیت WDR میباشد و اکنون به دنبال نصب آن هستید میتوانید از طریق صفحه نصب دوربین مداربسته در مشهد از نظر متخصصین ما اگاه شوید.

امتیاز دهید

مهدی

من مهدی عباس زاده هستم، علاقه مند به دنیای سیستم های حفاظتی و امنیتی. من در سایت های دیجی رانو و این چیست در مورد دوربین های مداربسته و دزدگیر ها مینویسم. امیدوارم نوشته های من برای شما کاربردی و مفید باشد.

8 دیدگاه برای “WDR چیست؟! چرا باید دوربین مداربسته ما WDR داشته باشد؟!

  1. میخواستم ازتون تشکر کنم که علاوه بر توضیح کامل wdr تکنولوژی DWDR رو هم توضیح دادین.

    1. سلام مرتضی جان، خیلی خیلی خوشحالیم که مقاله ما رو در مورد WDR خوندی و دوست داشتی.
      ممنون از این که نظرت رو با ما در میون گذاشتی.

  2. این قابلیت های WDR و DWDR واقعا کاربردهای جالیبی داره ممنون از شما که توی این مقاله به صورت کامل بهش پرداختین. ممنون از سایت خوبتون.

    1. سلام رضا جان، بله همینطور که خودت هم گفتی قابلیت wdr یکی از جالب ترین ویژگی های دوربین های مداربسته است. این ویژگی اگه توی دوربین مداربسته نباشه خیلی جاها ما دچاز مشکل میشیم.

  3. سام ممنونم بابت مقاله خوبتون. یه سوال داشتم و اون هم این که WDR Enhanced چیه ؟!

    1. سلام حسن جان، به طور کلی میتونیم بگیم که دوربین های مداربسته ای که دارای این قابلیت هستند میتوانند همزمان دو یا سه تصویر مختلف (که از نظر نور با هم متفاوت هستند) را بگیرند و بعد با ترکیب کردن آن ها با هم به وسیله هوش مصنوعی یک تصویر بهتر به ما بدهند همچنین میتوان گفت WDR Pro II یک پیشرفت بیشتر است و چهار تصویر را به طور همزمان برای ویدیوهای بهینه‌سازی دقیق‌تر می‌گیرد.

    1. سلام محسن جان، کاربرد تکنولوژی Wdr در اینه که میتونه نورهای قوی ای که توی پس زمینه عکس هستند رو از بین ببره تا بتونیم تصویر با کیفیت تری داشته باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست بعدی

4+12 تفاوت دوربین مداربسته دام با بولت | این چیست

پ مارس 30 , 2023
بعد از این که ما در سایت این چیست به معرفی انواع دوربین های مداربسته مانند دوربین های مداربسته دام و دوربین های مداربسته بولت پرداختیم سوالات بسیاری برای خوانندگان به وجود آمد. سوالاتی مانند تفاوت دوربین مداربسته دام با بولت در چیست؟! کدام یک بهتر است؟! آیا باید دوربین […]
تفاوت دوربین مداربسته دام با بولت

شاید برای شما جالب باشد